FRAKT TILLKOMMER

Av alla naturliga mineraler från jorden, bara Turmalin själv har en fast laddning, som kallas kristallmagnet. Bland all den mångfald av stenar som finns, anses Turmalin vara den absoluta mästaren av spektrum på färger och nyanser. Den naturliga glansen, transparensen och hårdheten av detta mineral gav den ett välförtjänt rykte av en ädelsten. I Kina och Korea, var kungens krona alltid dekorerad med Turmalin kristaller.

I sin komposition innehåller Turmalin kalium, kalcium, magnesium, mangan, järn, kisel, jod, fluor, med mera. Totalt finns det 26 element från Mendeleev periodiska system.

Turmalins bevisade effekter är: slappna av musklerna, förbättra termisk reglering och blodcirkulation, öka immuniteten. Hjälpa vävnadsregenerering och upprätthålla vattenbalansen (eliminera ödem, men inte den förlust av vätska). Hjälpa till att eliminera toxiner. Neutralisera kroppslukt.

Vid upphettning, skapar Turmalin ett svagt magnetfält och släpper ut långvågiga infraröda strålar (FIR) och anjoner.

Turmalins naturliga magnetfält balanserar en del av det skadliga elektromagnetiska fältet som skapats av existerande wifi-nätverk, tv, smartphones, mikrovågsugnar och liknande.

Magnetisk terapi är en effektiv och populär metod för fysioterapi, som består i behandling med svaga magnetfält vilken utövas på den mänskliga kroppen, för behandling och profylax, med beprövade effekter:
- minska smärta och inflammation
- öka läkning vid sträckta ligament, brännskador, sår och frakturer
- förstora blodkärlen
- har bra effekter på nervsystemet, sömn och emotionell tillstånd
- tar bort trötthet och dåsighet
- öka den metaboliska processen av benregenerering (för frakturer i benen är regenereringsprocess intensiv och snabb)
- agera på biologiskt aktiva punkter (keramisk turmalin har formen av ’’knappar’’)
- öka mängden av protein. Globuliner ökar deras koncentration i vävnaderna. Samtidigt kan en förändring i proteinstrukturen inträffar, halten av mjölksyra minskas (mjölksyraöverskott resulterar i spänningar och muskelvärk), inte bara i blodet, men också i levern och muskler. En omfördelning av mikroelementen förekommer i kroppen (K, Na, Fe, Mg, Cu och så vidare)